banner

Familiens advokat

breaker.png

Ugeavisen Esbjerg 2.  maj  2012, side 34

Af Mette B. Falther mf@ugeavisen-esbjerg.dk

 

Det kan godt være, der er mere prestige i at være advokat i skattesagen, i selskabstømmersagen eller i voldssagen. 
Men ikke for 35-årige Annette Kyhn-Hansen. Hun er familiens advokat, og efter ni år som familieretsadvokat hos Dahl har hun sagt op og bestemmer nu selv højden på skrivebordsbunken i sit helt eget firma i stuelokalerne i Kongensgade 3. 
-Det har altid tiltalt mig, at det ikke bare handlede om penge. I mine sager handler det om mennesker og følelser. Mange af mine kolleger synes ikke, der er jura nok i familieret, men der er masser af jura i familieret. 
Men jeg kan jo ikke ignorere, at mine klienter er kede af det. Det kan man jo ikke tage ud af sagerne, siger hun. 
Annette Kyhn-Hansen er jurist og kandidat i familieret fra Århus. Hun fik job som fuldmægtig hos Dahl i Esbjerg, mens hun stadig læste, bestod siden advokateksamen, sidder i bestyrelsen i Danske Familieadvokater , har møderet for Landsretten og har netop som den ene af kun tre advokater i Esbjerg fået jobbet som bobehandler ved skifteretten. Hun sidder med testamenter, med ægtepagter, med bodelinger, med formuedelinger, og med børnesager. Hun sidder med klienter, der har mistet en mand eller kone, med klienter, der er blevet skilt, med børn der skændes om arven, med forældre som begge vil have børnene. Og det sidste kan være grimt. For hvem skal have børnene, hvis mor og far er lige gode forældre? -Noget skal jo afgøre det. Og nogle gange bliver det, at det altid var far, der tog dem med til tandlæge, at han altid sørgede for madpakker, at det var mor, der gik på deltid og ofrede sig for dem, mens far knoklede på arbejdet. 
Også selvom det var aftalen mellem mor og far. 
Børn er jo ligeglade med, at far tjente penge -de ville hellere have haft deres far derhjemme. I sådan nogle sager kan det være et argument, at far aldrig hørte dem om natten, selvom det var fordi, han vidste mor gjorde det, og han iøvrigt skulle tidligt op og på arbejde. Eller at børnene altid havde forskellige strømper på, hvis far passede dem og skulle klæde dem på, siger Annette Kyhn-Hansen. 

Samvær på lørdag
-Men hvis det er mudderkastning, er det ikke mig. 
Jeg vil ikke fremsætte usaglige argumenter, og det er ikke min opgave at puste til ilden. Jeg procen derer altid til fordel for min egen klient og ikke til ulempe for den anden, for parterne er ikke færdige med hinanden, når vi går ud af retten. Så er der altså samvær på lørdag, tilføjer hun. 
Hun var glad for sit job hos Dahl med 60 kolleger. 
Men hun var ked af, at hun aldrig følte, der var tid nok. Huset blev for stort. 
-Det er nemmere, når profilen bare er familieret. 
Dem, der kommer ind ad min dør her, er dem, jeg gerne vil have. Her er deres sag vigtig. Og jeg har tid til at behandle alle sager ordentligt. Det handler meget om faglig stolthed, synes jeg. Jeg går op i, at sagerne bliver løst på en ordenlig måde, siger advokaten. 
Jeg procederer altid til fordel for min egen klient og ikke til ulempe for den anden, for parterne er ikke færdige med hinanden, når vi går ud af retten. Så er der altså samvær på lørdag. 
Annette Kyhn-Hansen, advokat. 

FAKTA
Annette Kyhn-Hansen er fra Brørup og gift med erhvervsadvokat og partner hos Advodan, Rasmus Kyhn-Hansen. De mødte hinanden i en madklub for advokatfuldmægtige. 
Sammen har de Caroline på godt to år og Anders på 11 måneder. 
Annette Kyhn-Hansen er aktiv i Soroptimisterne. 
Læs mere på hjemmesiden familieretskontoret. dk.